Ga naar Content
Sport

Rody de Boer: "Bij Real zou ik het gras nog willen maaien"

19 mei 2018, 12.55 uur · Aangepast 19 mei 2018, 14.54 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Keeper Rody de Boer van Telstar maakt na zijn vakantie in Spanje bekend waar hij volgend seizoen speelt. In het programma NH Radio Sportcafé werd daarop lachend geconcludeerd dat hij naar Spanje zou gaan. "Real Madrid zie ik wel zitten", antwoordde De Boer daarop. "Daar zou ik zelfs het gras nog willen maaien."

De Boer keepte een sterk seizoen bij Telstar en mag over belangstelling niet klagen, maar waar de 20-jarige keeper volgend jaar onder de lat staat wilde hij nog niet bekendmaken. Het moet wel een club zijn waar hij veel kan spelen. Overigens heeft De Boer een contract bij Telstar dat doorloopt tot de zomer van 2019.

"Ik wilde spelen"
De Boer stapte vorig seizoen over van ADO Den Haag naar Telstar. "Ik kon bij ADO een contract voor drie jaar tekenen, maar dan was ik derde keeper geworden en ik wil spelen. Ik speelde daar vijftien wedstrijden in Jong ADO. Ik heb zeker geen spijt van mijn overstap naar Telstar." Bij Telstar speelde De Boer dit seizoen 37 van de 38 competitiewedstrijden en liet zien dat hij zeer getalenteerd is.

Jerdy Schouten
Ook Telstar-middenvelder Jerdy Schouten was te gast in het radioprogramma. Hij kwam net als Rody de Boer dit seizoen over van Jong ADO Den Haag. "Het was mooi om in de play-offs tegen De Graafschap voor 11.000 mensen te spelen. Het was wel kwalijk dat we 2-0 achter kwamen uit standaardsituaties. Dat mag niet gebeuren." Op de vraag wat hem is tegengevallen zei Schouten: "De intensiteit. Die ligt veel hoger dan bij Jong ADO en dat merk je vooral naar het eind van het seizoen toe." Schouten weet al wel waar hij volgend seizoen speelt: bij Excelsior.

Lees ook: Jerdy Schouten van Telstar naar Excelsior