Noord-Holland

Politie krijgt vijf tips over moord op Mohamed Bouchikhi

13 juni 2018, 18.29 uur · Aangepast 13 juni 2018, 18.41 uur · Foto: AT5 / Facebook

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd gevraagd voor de gouden tip over het drama op het Amsterdamse buurthuis Wittenburg eind januari, zijn inmiddels vijf tips binnen gekomen.

De schietpartij gebeurde rond 19.00 uur in de avond op vrijdag 26 januari 2018. Het slachtoffer Mohamed liep op dat moment stage in het buurthuis. Twee gemaskerde mannen kwamen het buurthuis binnen en schoten in het rond. Mohammed vluchtte naar het kantoor in het buurthuis, maar werd van dichtbij geraakt. Hij overleefde de schietpartij niet.

Lees ook: Emotionele oproep buurtbewoonster na dood 17-jarige Mohammed: "Jongeren kunnen hier geen kant uit"

Vier maanden na de dood van Mohamed vertellen zijn vader en zus over Mohamed en het verlies. "Ze zeiden alleen, er is één gewonde en één persoon heeft het niet overleefd. En dat was voor mij gelijk: dat zal mijn broertje moeten wezen. Ik heb mijn broertje geappt. Ik weet dat als ik mijn broertje app hij gelijk reageert. Ik kreeg geen antwoord het was dus meteen duidelijk", aldus Mohameds zus Khadija.

Niet vakkundig
Uit het onderzoek blijkt dat de daders niet vakkundig te werk zijn gegaan. "Bij binnenkomst laden ze de wapens door, en de kogels komen er uit en vallen op de vloer, dat getuigt niet van professioneel gedrag", zegt een woordvoerder van de politie in het AT5-opsporingsprogramma Bureau020.

Lees ook: Van Aartsen: meer cameratoezicht, politie en straatcoaches na dodelijke schietpartij Wittenburg

In Bureau020 doet de woordvoerder opnieuw een oproep. Van de twee daders is bekend dat zij donkere kleding en bivakmutsen droegen. De ene dader is ongeveer 1,85 meter met een slank postuur en de andere dader is ongeveer 1,70 met een normaal postuur. De langere man had een kalasjnikov in zijn hand, de andere een pistool. Beiden zijn donkergetint, maar de kleinere man heeft een iets donkerder huidskleur dan de andere man.

Vluchtauto
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de daders die avond zijn weggevlucht met een BMW 1-serie. Vier uur later staat deze auto aan de Dantestraat in brand. Tijdens het onderzoek zijn een zwart Nike-petje en een jerrycan gevonden.

Lees ook: Marokkaanse gemeenschap: "Tot hier en niet verder"

Nog steeds is de politie op zoek naar belangrijke getuigen die kunnen helpen de zaak op te lossen. Voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaak, stelt de hoofofficier van Justitie een beloning beschikbaar van 25.000 euro.

Whatsapp