Noord-Holland

Spannende dag voor 33.000 Noord-Hollandse eindexamenkandidaten: ben je gezakt of geslaagd?

13 juni 2018, 08.00 uur

ANP
ANP

- NOORD-HOLLAND Na weken in spanning te hebben gewacht, krijgen meer dan 33.000 eindexamenkandidaten in Noord-Holland vandaag eindelijk het verlossende woord. Wordt het feest vieren en mag de tas aan de vlaggenstok , of de boeken in voor een herexamen?

De leraren krijgen vanochtend om 08.00 uur de eindcijfers. Geschiedenisleraar Johan van der Laan van het Kaj Munk College in Hoofddorp legt uit dat er dan een hele procedure wordt gestart. "Er gaat een team van specialisten die op de school aanwezig zijn naar de cijfers kijken en vervolgens wordt er veel vergaderd", aldus Van der Laan. Aan het begin van de middag worden de officiële uitslagen vastgesteld. 

 

Lees ook: Appen met eindexamenkandidaat Jeffrey Eelman: "Nu lekker languit in de zon liggen"

Vanaf 13.30 uur gaat de leraar geschiedenis zijn mentorleerlingen het spannende nieuws vertellen. Mocht je in het eerste uur gebeld worden, dan betekent dat slecht nieuws en ben je gezakt of moet je een herexamen doen.

Vlag uit
Word je na 14.30 uur gebeld? Dan mag de vlag uit en ben je geslaagd. "Het is vooral een spannende dag voor de leerlingen, maar ik leef wel graag met ze mee", zegt Van der Laan.