Noord-Holland

Appen met eindexamenkandidaat Jeffrey Eelman: "Nu lekker languit in de zon liggen"

24 mei 2018, 21.50 uur · Aangepast 24 mei 2018, 22.06 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

- DEN BURG NH Nieuws appt tijdens de eindexamenperiode met vijf leerlingen. Voor Texelaar Jeffrey Eelman (18) zit het er op: hij heeft vandaag de laatste examens gedaan. Vol vertrouwen wacht hij de uitslag af. "Nu lekker languit in de zon."

Jeffrey Eelman uit Den Burg doet dit jaar zijn vwo-examen aan de OSG De Hoge Berg. Het was een pittige periode: zeker door de combinatie van hitte en stress. Stress voor wiskunde, want dat is niet zijn sterkste punt. "Ging best goed eigenlijk." Maar ook stress voor economie: "Heb veel over economie geklaagd, omdat het examen totaal niet leek op stof die we veel gehad hebben afgelopen jaren."

Lees ook: Appen met eindexamenkandidaten

Gelukkig gingen de overige examenvakken naar wens en heeft Jeffrey in alle rust kunnen leren. Geen afwas, niet stofzuigen of boodschappen doen: "Mijn moeder heeft echt rekening met me gehouden. Ik heb niks nagekeken, dus ik weet niet wat ik voor de uitslag moet verwachten. Misschien wel een herkansing, maar dat zou ik niet heel erg vinden."

Terug naar Texel?
De jonge Texelaar wil na de zomer politicologie studeren. Hij doet al wat werk voor D66 op het eiland. Het raadswerk heeft zijn eindexamen niet in de weg gezeten. "Ik ben commissielid en doe dus net zoveel werk als ik zelf wil." Jeffrey wil meer betaalbare woningen en meer actie op het gebied van duurzaamheid.

Of hij na zijn studie zal terugkeren naar zijn eiland? "Ligt een beetje aan mijn carrièrekansen, denk ik."