Stichting stapt naar rechter om parkeerdruk 'gevangenishotel' Schutterswei

12 juni 2018, 20.01 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

ALKMAAR - ALKMAAR Stichting Animo maakt bezwaar tegen de hotelplannen voor de voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar. Ze maakt de gang naar de rechter omdat ze een te grote parkeerdruk en verlies van groen rondom de gevangenis in de Alkmaarderhout vreest.

Natuur- en milieuorganisatie stichting Animo is het niet eens met de bestemmingsplanwijziging voor het toekomstige hotel met honderd kamers, een restaurant en vergaderzalen. Op zich heeft de stichting niks tegen de komst van het hotel. Wél tegen de extra 82 parkeerplaatsten, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Lees ook: Bouw hotel in oud-gevangenis Schutterswei mag doorgaan

De plek waar die extra parkeerplekken moeten komen is volgens een eerder bestemmingsplan gereserveerd voor groen. Dat groen zou een aantal jaren geleden 'stiekem' geschrapt zijn, zodat er gebouwd kan worden. En dat kan volgens Animo en hun jurist niet.

Lees ook: Gevangenis Schutterswei wordt getransformeerd tot hotel

De gemeente Alkmaar verleende vorige maand de vergunning voor het hotel in Schutterswei. De stichting, maar ook omwonenden, houden vast aan hun vrees dat met een hotel de parkeerdruk nog hoger wordt in de omgeving en de rust ver te zoeken zal zijn met hotelgasten die ook 's nachts arriveren.