Sport

Maarten van der Weijden moet Enkhuizen-Stavoren overslaan

12 juni 2018, 15.30 uur · Aangepast 12 juni 2018, 15.45 uur

NH / Wim van Amerongen
NH / Wim van Amerongen

ENKHUIZEN - ENKHUIZEN Maarten van der Weijden heeft zijn training van 143 kilometer voor de Elfstedentocht moeten onderbreken. Het traject Enkhuizen - Stavoren heeft hij geschrapt uit zijn trainingstocht die hem van Amsterdam naar Leeuwarden moest brengen.

"Het was zwaarder dan ik had verwacht", zegt de langeafstandszwemmer op de Facebookpagina van zijn stichting. "Ik had van Amsterdam naar Enkhuizen wind tegen uit het noordoosten. Het IJsselmeer is een echte klotsbak dus Leeuwarden halen aan een stuk was onder deze omstandigheden niet mogelijk. Bovendien was mijn lichaamstemperatuur gedaald tot 35,1 graad en dat is het minimum wat nog verantwoord is."

Van der Weijden is in training voor de Elfstedentocht, waarmee hij geld wil ophalen voor kankeronderzoek. Hij wil tijdens deze training ook een aantal dingen uitproberen, zoals slapen op een vlot, 'klunen' via een dolfijnennet waarmee hij wordt overgetakeld. Nadat hij per boot naar Stavoren is gevaren zet hij van daaruit de tocht naar Leeuwarden voort.

Lees ook : Van der Weijden in training voor Elfstedentocht