Ga naar Content

VIDEO: 'Hertenfluisteraar' Zandvoort waarschuwt NS voor herten op het spoor

ZANDVOORT Elke keer als er een groep herten op het spoor staat in de buurt van Zandvoort, komt 'hertenfluisteraar' Willem van der Sloot in actie. Zo ook afgelopen weekend. Hij nam contact op met de Nederlandse Spoorwegen (NS), zodat deze groep 'vluchtelingen' in veiligheid kan worden gebracht.

Willem zet zich al jarenlang in voor de herten die verblijven bij de Waterleidingduinen. De groep 'vluchtelingen' krijgt inmiddels speciale aandacht van de 'hertenfluisteraar'. Het gaat om 'grote bokken', die lange tijd geleden uit de Waterleidingduinen zijn vertrokken en sindsdien nooit meer zijn teruggekeerd. 

Lees ook: Zandvoortse 'hertenfluisteraar' in alle staten: 'Ze hebben me gevonden!'

De dieren verblijven al zo'n anderhalf jaar rond het spoor en hebben inmiddels al geleerd om zelf een beetje beter uit te kijken zodra er een trein aankomt. Toch neemt de 'hertenfluisteraar' voor de zekerheid contact op met een contactpersoon bij de NS, zodra hij de 'vluchtelingen' bij het spoor ziet staan. 

Lees ook: 'Hertenfluisteraar van Zandvoort' zit uren vast na uitschelden boswachters

Van der Sloot verwacht dat de dieren voorlopig nog wel even in de buurt zullen zijn en blijft daarom alert. Pas in augustus gaat de gemeente een hek plaatsen, om ze te beschermen.

Foto: