Ga naar Content
Noord-Holland

'Hertenfluisteraar van Zandvoort' zit uren vast na uitschelden boswachters

15 april 2017, 14.22 uur · Aangepast 15 april 2017, 15.37 uur
Door: · Foto: Willem van der Sloot

ZANDVOORT Willem van der Sloot, de man die ook wel bekend staat als "de hertenfluisteraar van Zandvoort" heeft woensdag enige tijd vastgezeten en een boete gekregen. Hij zou boswachters hebben uitgescholden voor "klootzakken".

Willem van der Sloot, die in Zandvoort bekendheid geniet vanwege zijn inspanningen voor de lokale damherten, ging afgelopen woensdag samen met zijn zoontje in de duinen bij Zandvoort naar de herten kijken. Eerst leidden ze samen een groepje damherten van een parkeerplaats terug naar de duinen, vertelt hij aan NH Nieuws. 

Lees ook: Zandvoort geteisterd door 'hangherten': "Ze willen niet terug naar de duinen"

"Even verderop zagen we een groepje herten in het duindoorn liggen. Ze lagen lekker uit de wind te slapen", zegt Van der Sloot. Vervolgens zouden twee boswachters de dieren hebben weggejaagd. "En dat mag helemaal niet!", zegt de "hertenfluisteraar". "Je mag geen wild opjagen."

Van der Sloot sprak de boswachters daar op aan. "Er ontstond een woordenwisseling en ik zou 'klootzak' tegen een van hen hebben gezegd", vertelt de hertenliefhebber. Van der Sloot zegt zich niet te kunnen herinneren dat scheldwoord daadwerkelijk gebruikt te hebben. "Als ik dat had gezegd zou ik er wel voor uitkomen."

Lees ook: 'Ontbreken hertenhek levert levensgevaarlijke situaties op'

Van der Sloot en zijn zoontje fietsten na de confrontatie naar huis maar daar werden ze opgewacht door een politieauto. Hij heeft naar eigen zeggen vervolgens van 15.00 tot 21.00 uur vastgezeten en moest vervolgens tweehonderd euro boete betalen voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

De politie bevestigt dat Van der Sloot enige tijd in de cel heeft doorgebracht en een boete heeft gekregen voor het beledigen van een ambtenaar in functie. "Die ga ik niet betalen", zegt Van der Sloot, "want dat heb ik niet gedaan."