Ga naar Content
Noord-Holland

Lucas (8) fietst in 'recordtijd' Franse berg Alpe d'Huez op

7 juni 2018, 23.44 uur · Aangepast 8 juni 2018, 17.33 uur
Door: · Foto: Sander Racké

HUIZEN De 8-jarige Lucas fietste vandaag Alpe d'Huez op voor zijn overleden oma. De lengte van de beklimming is 14,5 kilometer met daarin ruim 1100 hoogtemeters. En dat deed hij in een 'recordtijd' van 2,5 uur, zo laat hij vanuit Frankrijk weten.

Lucas fietste samen met zijn vader Sander die vooraf dacht dat ze er ongeveer 4 uur over zouden doen, maar dat ging veel sneller. "Ik dacht dat we bij elke bocht wel even zouden stoppen om wat te drinken, maar Lucas ging zo hard weg en bleef maar door fietsen", vertelt Sander. "Ik ging gewoon staand fietsen", zegt Lucas.

Duizenden Nederlanders fietsten vandaag de Franse berg op voor het goede doel Alpe d'Huzes, waarmee ze geld op halen voor KWF Kankerbestrijding. 

Lees ook: Lucas (8) beklimt Alpe d'HuZes voor overleden oma

Alleen bij de een-na-laatste bocht kreeg hij het even moeilijk en als we hem ook vragen wat hij het leukst vond, zegt hij "over de finish rijden, omdat je dan boven bent."

Onderweg werd hij continu aangemoedigd door allemaal Nederlanders. "Ze hebben me een paar keer geduwd en ze zeiden allemaal 'kanjer' tegen me", vertelt hij trots. 

In totaal heeft het team van Lucas (team UP) bijna 20.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker.