Noord-Holland

NL
V

Lucas (8) beklimt Alpe d'HuZes voor overleden oma

6 juni 2018, 08.23 uur · Aangepast 6 juni 2018, 09.12 uur

HUIZEN De 8-jarige Lucas Racké stapt donderdag op de pedalen om de Alpe d’Huez te bedwingen voor zijn overleden oma. Hij heeft haar nooit gekend en hoopt dat hij hiermee genoeg geld ophaalt om te zorgen dat kanker de wereld uitgaat.

Na een jaar lang van alles te hebben gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen, is het nu tijd om zijn tas te pakken en richting Frankrijk te gaan. "We hebben een flessenactie gedaan op school en met Koningsdag hebben we ook een actie gedaan met zelfgemaakte sleutelhangers", vertelt hij. 

Lees ook: Team Tessa met 25.000 euro onderweg naar Alpe d'HuZes: 'Mentaal en fysiek loodzwaar'

De vader van Lucas doet al jaren mee aan het evenement Alpe d'HuZes dat als doel heeft zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Vroeger zei Lucas al dat als hij acht is, hij zelf ook mee wil doen. En nu is het eindelijk zover. De tactiek is simpel: "Gewoon staand de berg op fietsen". En als het even te steil is, "dan gaat papa aan iedereen vragen of ze mij willen duwen."

Dit jaar is het extra speciaal, want ze fietsen precies op de sterfdag van de oma van Lucas. "We willen zoveel mogelijk geld ophalen met fietsen zodat er pilletjes kunnen worden gemaakt en mensen met kanker weer beter worden", besluit Lucas.