Noord-Holland

NL
V

Gedenkplek doodgestoken Nick Bood in Zaandam geruïneerd

6 juni 2018, 19.01 uur · Aangepast 6 juni 2018, 19.21 uur · Foto: Theriese Dolleman

ZAANDAM De gedenkplek van de vorig jaar doodgestoken Assendelfter Nick Bood is volledig vernield. Na de plaatsing van de herdenkingstegel door waarnemend burgemeester Vreeman van Zaanstad in september vorig jaar, oogde het monument waardig, maar van die waardigheid is nu weinig meer over.

Dat blijkt uit een foto van Theriese Dolleman, die een foto van de ravage op Facebook heeft gedeeld. "Dan tref je dit aan", schrijft ze verbolgen. "Diep triest, zeer respectloos dat je dit op je geweten kunt hebben. Krijg er de rillingen van."

Op de foto is te zien dat bakstenen die de gedenkplek markeren zijn verplaatst, planten zijn geknakt en waxinelichthouders zijn gebroken. 

Lees ook: Vader Nick Bood laat portret van zoon tatoeëren: "Nu heb ik je altijd bij me"

Dolleman schrijft dat ze niet weet of de nabestaanden van Nick Bood op de hoogte zijn van de vernielingen. Dat blijkt het geval, zo blijkt na een telefoontje met Dirk-Jan Bood, de vader van de omgekomen Nick.  

"Twee minuten geleden", antwoordt hij desgevraagd wanneer hem het nieuws over de vernieling ter oren kwam. Tijd om op de vernieling in te gaan, heeft hij niet. "Ik probeer familie te bereiken om te vragen of ze er kunnen langsgaan." 

Lees ook: Lantaarns gestolen van gedenkplek doodgestoken Nick Bood

Het is niet de eerste keer dat de gedenkplek doelwit is van vandalen, al was het niet eerder zo erg. In augustus vorig jaar, toen de gedenktegel er nog niet lag, werden al eens twee lantaarns weggenomen.  

Drugsschuld
Nick Bood werd vorig jaar april in het centrum van Zaandam doodgestoken, vermoedelijk omdat hij een drugsschuld bij één van de verdachten had. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. 

Donderdag 15 juni is de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Yasin, de minderjarige verdachte van de dodelijke steekpartij.