Ga naar Content
Noord-Holland

Oom overleden Maurycy opgelucht om vervolging partycentrum en buitenschoolse opvang

6 juni 2018, 12.43 uur · Aangepast 6 juni 2018, 15.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HAARLEM Gisteren werd bekend dat de buitenschoolse opvang en het partycentrum die betrokken waren bij de dood van de kleuter Maurycy vervolgd worden. "Er is enorme opluchting bij de familie, we hebben zo lang gewacht."

In december 2015 viel de 4-jarige Maurycy van een speeltoestel in partycentrum Happy Days. Enkele dagen later overleed het jongetje aan zijn verwondingen. Naast het partycentrum en de buitenschoolse opvang zelf worden ook twee medewerkers en de kleuterleidster vervolgd op verdenking van dood door schuld. 

Lees ook: Buitenschoolse opvang en partycentrum vervolgd om dood kleuter Maurycy

De oom van Mauriycy heeft op de radio inmiddels gereageerd op het nieuws. "Er is enorme opluchting bij de familie, we hebben zo lang gewacht. De feiten liegen er niet om. Er is tekort geschoten qua veiligheid met netten en matten. Het toestel was geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, terwijl Maurycy 4 jaar was. Er zijn ook al twee andere ongevallen geweest met kinderen. Het is een optelsom van fouten. Als ik erover praat schiet ik bijna weer vol. Je krijgt er toch wel de schrik van. We hebben er heel veel energie in gestoken. Onze dankbaarheid gaat nu uit naar het OM, de recherche en de politie", besluit Vincent Pover. 

Lees ook: Oom overleden Maurycy (4): "Mijn neefje had geen schijn van kans"

Small Steps, de buitenschoolse opvang waar Maurycy op zat, wil niet reageren op het bericht. Wel geven zij aan mee te leven met de familie van het jongetje.