Ga naar Content
Sport

Korfballer Marc Broere plakt er nóg een jaar aan vast bij Blauw-Wit

30 mei 2018, 22.41 uur · Aangepast 31 mei 2018, 15.37 uur
Door: · Foto: NH/Edward Dekker

AMSTERDAM Topscorer aller tijden van de Korfbal League, Marc Broere, is ook volgend seizoen nog in de zaal te bewonderen. Het Amsterdamse Blauw-Wit meldt woensdagavond dat de 38-jarige Broere heeft besloten nog een jaar door te gaan.

De aanvoerder voelt zich fit genoeg om er nog een seizoen aan vast te plakken. Vorig jaar speelde hij met Blauw-Wit zijn eerste zaalfinale in de Ziggodome. Na de nederlaag tegen TOP uit Sassenheim besloot de Amsterdammer ook toen nog een jaar door te gaan.

Lees ook: Barry Schep: "Tuurlijk gaat Marc Broere door"

Lees ook: Marc Broere: "Het echte geheim van mijn record hou ik voor me"

Na afloop van het seizoen '16/'17 werd Broere verkozen tot de beste speler van de Korfbal League. Het afgelopen seizoen plaatste Blauw-Wit zich niet voor de finale om de landstitel. In de halve finale van de play-offs bleek de latere landskampioen TOP opnieuw te sterk. 

Trainer Barry Schep kan opgelucht zijn dat één van zijn sterkhouders blijft. Frank Mostard en Peter Scheek gaven eerder aan te vertrekken. Daar staat de terugkeer van Otto Fabius, Manon Wiegerink, Mandy Koelman en Leanne Aurik tegenover.  Christian Dekkers komt over van KCC.