Ga naar Content

Barry Schep: "Tuurlijk gaat Marc Broere door"

AMSTERDAM "Dit is mooi om mee te maken, maar straks wil je wel met die beker in je handen staan." Dat zei Marc Broere dik twee uur voor de eerste zaalkorfbalfinale in zijn carrière. Het lot besliste anders. Regerend landskampioen TOP bleek in de Ziggodome met 22-18 te sterk. Coach Barry Schep klonk na afloop strijdvaardig en beloofde volgend jaar terug te komen met Blauw-Wit. En met 'good old' Marc Broere. "Tuurlijk gaat hij door. Daar ga ik alles aan doen", aldus Schep.

"Dat is mooi om te horen van de trainer", glimlachte de 37-jarige Broere kort na afloop van de verloren finale. "Ik ga er de komende weken rustig over nadenken. Het is voor mij belangrijk te horen wat de rest van het team doet. Als het team, bij elkaar blijft, is dat een mooie drive zijn om door te gaan."

Want ondanks het verlies genoot de Amsterdammer met volle teugen van de finale die ten koste van topfavoriet PKC werd bereikt. Het was voor het eerst sinds 2001 dat Blauw-Wit weer eens in de eindstrijd stond. "Vreselijk balen dat het nèt niet was vanavond. Maar ik vond het wel prachtig met al die supporters. Heel leuk om mee te maken en het smaakt naar meer. Dus het is niet zo dat het bij een kampioenschap makkelijker was geweest om te stoppen."

Foto: NH/Edward Dekker