Ga naar Content

Techniekonderwijs in Noord-Holland krijgt twee miljoen euro extra

24 mei 2018, 19.09 uur
Door: · Foto: Geld

NOORD-HOLLAND Er is een subsidie van twee miljoen euro uitbesteed aan het ROC Horizon College en haar partners. Het doel van de subsidie is om meer mogelijkheden te bieden voor het verrijken en het innoveren van het techniekonderwijs.

Daarnaast wordt ook verwacht dat het aantal technische studenten verdubbelt en dat technisch personeel langduriger van waarde blijft op de arbeidsmarkt.

De subsidie is door het Horizon College en partners zelf aangevraagd. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft de twee miljoen euro beschikbaar gesteld uit het budget van het Regionaal Investeringsfonds mbo. Met de subsidie kan het Horizon College en partners concrete activiteiten en plannen realiseren, waaronder een leerwerkplein in Heerhugowaard.

Lees ook: Amerikaans Boeing zoekt Nederlands talent op scholen

Momenteel zit het Horizon college alleen nog maar in Hoorn en Heerhugowaard, maar na deze zomervakantie zal er een locatie in Alkmaar bij komen.

De directeur van de sector techniek is erg blij met de toegekende subsidie: "Hiermee kunnen wij het techniekonderwijs een enorme impuls geven waardoor opleidingen worden verrijkt en we er voor kunnen zorgen dat er meer en nog beter opgeleid personeel beschikbaar komt op de arbeidsmarkt. Dat is hard nodig omdat het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleid technisch personeel."