Noord-Holland

Sandra zamelt oude mobieltjes in voor onderzoek naar eigen spierziekte: "Wij-gevoel is enorm"

22 mei 2018, 23.28 uur

WERVERSHOOF Sandra Botman uit Wervershoof heeft een zeldzame en ongeneeslijke spierziekte waaraan ze uiteindelijk zal overlijden. Toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. Om het onderzoek naar haar ziekte vooruit te helpen, zamelt ze oude mobieltjes in voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Nog niet zo lang geleden kreeg de 49-jarige vrouw uit Wervershoof te horen dat ze een zeldzame spierziekte heeft. Haar klachten zijn nu nog licht, maar ze leeft met de wetenschap dat ze steeds heviger zullen worden. 

"Ik zal steeds minder kunnen doen, zoals praten, eten, bewegingen, mijn nek, mijn armen en mijn handen", vertelt ze over de gevolgen van haar ziekte, die in de medische wereld bekendstaat onder de naam FOSMN. "Dat zet zich door totdat het helemaal klaar is." 

Inzamelingsactie
Ondanks haar ziekte is Sandra nog erg actief. Ze werkt als HR-medewerker op sportpark de Dars in Wervershoof, sport- en wellnesscentrum de Bloesem in Wognum en bij zeven vestigingen van Fitnessclub. Waar veel gezonde mensen hun werk als verplichting zien, beschouwt Sandra het als hobby.

Lees ook: Alkmaarders fietsen ruim 2.000 euro bij elkaar voor lymepatiënt

Toen ze tijdens een bezoek aan het AMC zag dat er mobieltjes werden ingezameld voor een goed doel, kwam ze op het idee om dat ook te doen, maar dan vooral op haar werk. "Op die manier waren er al negen vestigingen die mee konden doen en iedereen was ook meteen enthousiast."

'Zak vol mobieltjes'
Sandra's collega Inge Schouten is blij dat de actie voor het Prinses Beatrix Spierfonds goed loopt. "Er wordt zo leuk op gereageerd", zegt ze tegen NH Nieuws. "Mensen die opeens met een zak vol mobieltjes binnen komen. Het 'wij-gevoel' is gewoon enorm."

Vanzelfsprekend maakt het succes van de actie ook Sandra zelf ontzettend blij. "Hopelijk komen er nog veel meer mobieltjes binnen zodat er een mooi bedrag uiteindelijk wordt ingezameld."

NH Nieuws