Ga naar Content

Verstappen over komst Grand Prix in Zandvoort: "Zou mooi zijn"

ZANDVOORT De grote blikvanger op de Racedagen op Circuit Zandvoort is de Nederlandse topcoureur Max Verstappen. Duizenden fans kwamen vandaag bijeen om hem in actie te zien in zijn Red Bull-bolide. Verstappen genoot er met volle teugen van. "Dit is erg bijzonder."

Dat zegt Verstappen na de eerste racedag tegen NH Nieuws. "Ik mag niet klagen na vandaag. Het is heel mooi om te zien dat er zoveel mensen op af komen."

Lees ook: Formule 1 naar Zandvoort? 'Eind dit jaar uitsluitsel'

Verstappen reed rondjes over de baan in Zandvoort, mocht een caravan stukrijden en bespeelde het publiek door donuts te draaien op het asfalt. Vorig jaar was de Nederlander ook al aanwezig op het circuit en reed toen een nieuw baanrecord. Dit jaar gaat hij dat niet opnieuw aanvallen. "Hij staat er nog, dus ik laat het lekker zo. Het is een groot risico", aldus Verstappen. 

Grand Prix
Met het grote animo voor de Racedagen, blijft de vraag hangen of Nederland klaar is voor een Grand Prix. Verstappen hoopt dat die er komt. "Als ik naar buiten kijk zijn er genoeg mensen die Formule 1 leuk vinden. Het zou mooi zijn als hij er ook echt komt", vertelde Verstappen. 

Coulthard
Voormalig F1-coureur David Coulthard, ook aanwezig tijdens de Racedagen, denkt dat Zandvoort een geschikt circuit is om een Grand Prix te organiseren. "Het wordt wel lastig inhalen hier, maar dat is in Monaco niet anders. Dit circuit is geschikt, maar dan moeten er wel grote tribunes bijgebouwd worden", aldus de Schot tegen NH Nieuws.