Ga naar Content

Formule 1 naar Zandvoort? 'Eind dit jaar uitsluitsel'

ZANDVOORT Aan het eind van het jaar moet bekend zijn of de Formule 1 terugkeert naar het circuit van Zandvoort. Prins Bernhard jr., eigenaar van Circuit Zandvoort, zei dat vandaag tegen NH Nieuws. "Dan weten we wel of het ooit gaat gebeuren of niet."

Bernhard jr. wil niet veel kwijt over de gesprekken die nu over dit onderwerp worden gevoerd. "De gesprekken lopen. Maar er is heel veel internationale concurrentie en financieel gezien is het ook een uitdagende zaak. We zijn er zeker mee bezig om het plan verder te onderzoeken."

In 1985 werd de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort voor het laatst gereden. Maar de laatste jaren werd de roep om een terugkeer steeds luider. Omdat het organiseren van een Formule 1-race niet zomaar kan, besloot de gemeente eind 2015 een haalbaarheidsonderzoek te houden. Daaruit bleek dat een terugkeer naar Zandvoort mogelijk is.

Drie Formule 1-auto's
De prins is vandaag op het circuit omdat daar de Jumbo Racedagen zijn. Onder meer Max Verstappen racet er. In totaal zijn er drie Formule 1-auto's tegelijkertijd. "Dat is natuurlijk waanzinnig. Voor alle Formule 1-fans, en dat zijn er heel veel, is dit een van de mooiste spektakels die je kan hebben."

Lees ook: Extreme drukte richting Zandvoort vanwege zomers weer en racedagen met Verstappen

Bij het evenement zijn zo'n 100.000 mensen. De massale interesse toont volgens Bernhard jr. "de kracht van Max als persoon". "Hij is gewoon een waanzinnige sportman. Hij heeft ook een mooie en brede fanbase. Ik vind het heel mooi dat hij de tijd ook neemt om dit te doen."

Circuit met ballen
Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstapppen bij Red Bull, is vandaag ook aanwezig bij de racedagen. De Australiër is positief gestemd over een eventuele terugkeer van de Formule 1 op Circuit Zandvoort. "Het is een leuke baan voor mensen met ballen. Dit komt in de buurt van een goed circuit", aldus Ricciardo tegen NH Nieuws.