Hattrick voor Dylan Groenewegen in Ronde van Noorwegen

AMSTERDAM - BRUMUNDDAL En dat is drie voor Dylan Groenewegen in de Ronde van Noorwegen. De kopman van LottoNL-Jumbo was in de vierde etappe voor de derde keer de sterkste in de massasprint. Groenewegen had eerder al de eerste en derde rit gewonnen.

De 24-jarige Amsterdammer verstevigde zaterdag in Brumunddal zijn leidende positie in het algemeen klassement met de derde winst. Een kopgroepje werd zestien kilkometr voor de finiah achterhaald, waarna Groenewegen na 218 kilometer als eerste over de meet kwam. Hij bleef de Pool Alan Banaszek, wiens voet vlak voor de finish uit zijn pedaal schoot, en Kristoffer Halvorsen uit Noorwegen net voor.

De slotetappe gaat zondag naar Lillehammer, met onderweg een paar beklimmingen. De kans is klein dat Groenewegen zijn gele leiderstrui daarin kan behouden. Hij verdedigt een voorsprong van 11 seconden op de Noren Sondre Enger en Edvald Boasson Hagen.

Lees ook: Groenewegen wint weer etappe in Noorwegen

Het was voor Groenewegen al weer zijn achtste overwinning van het seizoen. De sprinter boekte eerder ritzeges in Dubai, de Algarve en Parijs-Nice. Groenewegen schreef ook Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.

Meer over dit onderwerp:
Wielrennen dylan groenewegen sport
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws