Sport

Groenewegen wint weer etappe in Noorwegen

18 mei 2018, 21.08 uur · Aangepast 18 mei 2018, 21.21 uur

EPA/Luis Forra
EPA/Luis Forra

- SARPSBORG Dylan Groenewegen heeft opnieuw een ritzege geboekt in de Ronde van Noorwegen. De sprinter van LottoNL-Jumbo was vrijdag de sterkste in de derde etappe, over 175 kilometer van Moss naar Sarpsborg. Groenewegen werd perfect gelanceerd door zijn ploeggenoten en maakte het vakkundig af in de massasprint.

De 24-jarige Amsterdammer hield de Noren Edvald Boasson Hagen (tweede) en Sondre Holst Enger (derde) ruim achter zich. Groenewegen nam tevens de leiderstrui weer over van Enger. Hij heeft één seconde voorsprong op zijn twee Noorse rivalen.

Groenewegen had twee dagen eerder al de openingsetappe in Noorwegen gewonnen. Groenewegen moest de leiderstrui donderdag in de tweede etappe, die werd gewonnen door Boasson Hagen, afstaan aan Enger.

De kopman van LottoNL-Jumbo vierde vrijdag in Sarpsborg zijn zevende overwinning van dit seizoen. De sprinter boekte eerder ritzeges in Dubai, de Algarve en Parijs-Nice. Groenewegen schreef ook de Belgische voorjaarsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.