Ga naar Content
Noord-Holland

Parkeergarage Purmerend uit voorzorg gesloten na loslaten klem

18 mei 2018, 18.56 uur
Door: · Foto: Gemeente Purmerend

PURMEREND Parkeergarage 't Lammetje in Purmerend is vandaag om 14.15 uur afgesloten. De gemeente heeft dit uit voorzorg gedaan, nadat er een klem van een vloerplaat op de eerste verdieping van de garage losliet.

De gemeente gaat nu onderzoek uitvoeren naar de vloerplaten op de verschillende verdiepingen. Bij de parkeergarage wordt er verwezen naar de nabij gelegen parkeergarages Q-Park Willem Eggert en de Claxonate. Geparkeerde auto's kunnen in 't Lammetje nog worden opgehaald. 

Lees ook: 'Onveilige' parkeergarage Haarlem op slot door vloerconstructie

De garage werd vorig jaar ook al afgesloten omdat er een probleem was met de bevestiging van de vloerplaten, meldt mediapartner RTV PurmerendEr kon toen vijf dagen niet geparkeerd worden in 't Lammetje. Het is nog onduidelijk hoe lang de garage ditmaal gesloten blijft. 

Lees ook: Haarlemse parkeergarage met 'onveilige' vloerconstructie weer open

De vloerplaten in garages worden grondiger gecontroleerd sinds vorig jaar een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport instortte. De oorzaak was een technische fout bij de platen. Naar aanleiding van het incident werd uit voorzorg onder meer de parkeergarage aan het Marsmanplein in Haarlem tijdelijk gesloten, omdat deze dezelfde vloerconstructie had.