Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

'Onveilige' parkeergarage Haarlem op slot door vloerconstructie

27 oktober 2017, 20.20 uur

HAARLEM De parkeergarage aan het Marsmanplein is gisteravond uit voorzorg afgesloten. Ook is een deel van het plein zelf met hekken afgezet. De vloerconstructie van de parkeergarage heeft namelijk dezelfde bouw als de parkeergarage in aanbouw van Eindhoven Airport die in maart dit jaar instortte.

"Niet fijn, voor bewoners niet maar ook niet voor de mensen die hier dagelijks boodschappen doen", zegt een buurtbewoonster die haar auto uit de garage rijdt.

Gisteravond kregen alle bewoners een brief: tot morgenavond middernacht hebben zij de tijd om hun auto uit de parkeergarage te halen en elders te parkeren. "We hebben handhaving gevraagd om in deze bizarre situatie coulant te zijn, mochten mensen hun auto niet helemaal netjes geparkeerd hebben staan", zegt Rene Voortmeijer, commercieel directeur van Van der Vorm Vastgoed. 

Tijdelijke versteviging
De gemeente Haarlem is in overleg geweest met de eigenaar Van der Vorm Vastgoed. Er is een voorlopige oplossing onderweg. Waarschijnlijk zullen er op korte termijn stempels geplaatst worden. Het is nog even afwachten op het stempelplan van de constructeurs.

Lees ook: '100 tot 150 gebouwen opnieuw onderzocht om veiligheid vloeren'

Na het verstevigen zou de garage in ieder geval voor de bewoners weer toegankelijk zijn. De openbare garage blijft gedurende het onderzoek afgesloten. Het sluiten van de garage is uit voorzorg: er is geen instortingsgevaar. De winkels op het Marsmanplein zijn gewoon bereikbaar.