Ga naar Content

Mike Snoei: "Aanval is de beste verdediging"

VELSEN-ZUID Telstar-trainer Mike Snoei is niet van plan om zich op de Vijverberg in te gaan graven en zo de 3-2 voorsprong te gaan verdedigen. Snoei wil net als in de eerste wedstrijd de Superboeren met offensief voetbal bestrijden. "De aanval is nog altijd de beste verdediging, waarbij zij moeten komen. Wij hebben namelijk gewonnen."

Telstar zal met vrijwel hetzelfde elftal beginnen als afgelopen donderdag, alleen Toine van Huizen ontbreekt vanwege zijn schorsing door twee gele kaarten. Rodney Lopes Cabral keert terug in de ploeg en neemt de vertrouwde rechtsbackpositie weer in, waardoor Jasper van Heertum en Donny van Iperen het centrale verdedigingsduo vormen.

Elso Brito staat als vanouds op de linksbackpositie. Op het middenveld staan Senne Lynen, Frank Korpershoek en Jerdy Schouten. De drie vertrouwde aanvallers zijn Mohamed Hamdaoui, Andrija Novakovic en Melvin Platje. Het doel wordt verdedigd door Rody de Boer.

Veel vertrouwen in de goede afloop
Ondanks het feit dat Telstar in de eerste wedstrijd een comfortable 2-0 voorsprong uit handen gaf, heeft zowel Snoei als de spelersgroep het volste vertrouwen in de goede afloop. "Wij staan 3-2 voor en moeten proberen dat prachtige stadion stil te krijgen door vooruit te voetballen en achterin alert te blijven", aldus Snoei, die het volste vertrouwen heeft in zijn centrale verdedigingsduo Van Heertum en Van Iperen. "Ze hebben al vaker samen gespeeld en deden dat ook voortreffelijk. Dus ik zie daar geen enkel probleem in." Donny van Iperen wordt bij afwezigheid van Toine van Huizen de leider in de verdediging.

"Ik voel geen extra druk, gezien het feit dat ik in zo'n wedstrijd de leider mag zijn geeft mij alleen maar energie", aldus de 23-jarige speler uit Sint Pancras.

Overnachten in de regio
"We logeren vanavond bij mij thuis", grapte Mike Snoei. Telstar is na de training vertrokken naar het oosten om in Duiven te gaan overnachten. "Dat is drie minuten van mijn huis", aldus Snoei. "Zo zie ik mijn vrouw vanavond ook nog even." 

Snoei liet overigens wel weten, net als de spelers, vannacht gewoon in een hotelkamer te zullen slapen, ondanks dat zijn eigen bed op loopafstand staat.

Teammanager
Na de training kwam de ernstig zieke teammanager van Telstar, Piet van Oostrum, de spelers nog even gelukwensen. Van Oostrum moet de wedstrijd vanuit huis volgen, maar zijn steun was voor de spelers even een moment van emotie en een extra stoot energie om er op de Vijverberg iets moois van te maken.

De wedstrijd De Graafschap - Telstar is in zijn geheel live te volgen op de radio in NH Sport met verslaggevers Rob Wanst en Edward Dekker. 

Lees ook: LIVE NH Radio met De Graafschap - Telstar

Foto: NH Sport / Rob Wanst