Ga naar Content
Sport

LIVE NH Radio met De Graafschap - Telstar

13 mei 2018, 01.21 uur · Aangepast 13 mei 2018, 01.46 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH Sport

AMSTERDAM Opnieuw een spannende dag voor de IJmond. Zondagmiddag speelt Telstar de return in de halve finale van de play-offs tegen De Graafschap. De knotsgekke heenwedstrijd eindigde donderdag in een 3-2 zege voor de Velsenaren. Een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag (1-0 of 2-1) is voldoende om de finale-duels voor promotie naar de eredivisie te mogen spelen. NH Radio zendt de wedstrijd die om 12.30 uur begint uiteraard live uit.

Na het meeslepende voetbalgevecht in het uitverkochte stadion van Telstar volgt nu dus de return in Doetinchem. De Vijverberg zal met meer dan tienduizend toeschouwers veranderen in een ware voetbaltempel. Of Telstar opgewassen is tegen die druk moet blijken. Trainer Mike Snoei is vol vertrouwen over de afloop: "We gaan vooruit voetballen, de dingen doen die we altijd doen en zorgen dat we achterin alert zijn. Ik denk dat wij de finale gaan halen."

Lees ook: Mike Snoei: "Aanval is de beste verdediging".

Bij Telstar keert Rodny Lopes Cabral terug in het elftal. Hij ontbrak in de thuiswedstrijd vanwege een schorsing. Toine van Huizen ontbreekt in Doetinchem omdat hij in de eerste wedstrijd vlak voor tijd uit het veld werd gestuurd. Flitsen van de wedstrijd De Graafschap - Telstar hoor je vanaf 12.00 uur bij Ricky Koole. NH Sport neemt het stokje om 13.00 uur over. Edward Dekker en Rob Wanst doen dan uitgebreid verslag van de ontknoping van dit voetbalseizoen in de play-offs. 

Ronde van Noord-Holland
Uiteraard is er in NH Sport ook aandacht voor de oudste wielerklassieker van Nederland: de Ronde van Noord-Holland. Nadine Roos volgt de 72e editie over meer dan 190 kilometer met start en finish in Alkmaar vanuit een volgauto. Reizende reporter Dennis Nieuwenhuis is met Sportclub met ballen in Amsterdam Zuid-Oost bij de korfballers van AW.DTV. Verder is om 17.00 uur Dave Veerman van de Hoorns badmintonvereniging te gast. HBV promoveerde dit seizoen naar de eredivisie.

Naast al het regionale sportnieuws draaien we lekker veel muziek, houden we je op de hoogte van het nieuws en weer in Noord-Holland en besluit voormalig topscheidsrechter Ruud Bossen om 17.55 uur de uitzending met Het laatste woord.

NH Sport is er elke zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Je presentator is Rob Wtenweerde.