Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Fan De Graafschap op straat in nek gestoken na wedstrijd tegen Telstar

10 mei 2018, 18.10 uur · Aangepast 11 mei 2018, 00.41 uur

IJMUIDEN Na een playoff-wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap is het vanmiddag helemaal misgegaan buiten bij de Zeewegbar aan de Zeeweg in IJmuiden. Er ontstond een vechtpartij en een fan van De Graafschap werd daarbij in zijn nek gestoken. Ook een andere De Graafschap-fan raakte gewond. Hij had letsel aan zijn gezicht.

Een woordvoerder van de politie sprak net na het incident van een 'grimmige sfeer'. Politieagenten en marechaussee met kogelvrije vesten aan hebben de boel gekalmeerd. Er stonden veel supporters voor het café, zowel van Telstar als van De Graafschap.

Lees ook: Spektakelstuk eindigt in nipte overwinning voor Telstar

Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de neergestoken voetbalfan. Hij was in ieder geval goed aanspreekbaar toen hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De andere gewonde is voor de zekerheid ook meegegaan met een ambulance.

Inmiddels is de rust op straat voor de Zeewegbar wedergekeerd. De politie en marechaussee hebben de supporters van De Graafschap naar bussen geleid. Al die supporters zijn inmiddels op weg naar huis, aldus de politiewoordvoerder.