Sport

NL
V

Trainer Mike Snoei baalt van afgekeurde treffer: "Waarom gooi je die vlag omhoog?"

10 mei 2018, 17.43 uur · Aangepast 11 mei 2018, 13.58 uur

VELSEN-ZUID Telstar heeft donderdagmiddag met 3-2 gewonnen van De Graafschap. De uitgangspositie had voor Telstar een stuk beter kunnen zijn ware het niet dat de 'Superboeren' zich terug in de wedstrijd knokten door een 2-0 achterstand ongedaan te maken. "Maar we hebben gewonnen en daar moeten zij zich voorlopig op stuk bijten", keek Telstar-trainer Mike Snoei terug op de wedstrijd.

In de eerste helft wist De Graafschap zich geen raad met het spel van de ploeg van Mike Snoei. Collega-trainer Henk de Jong wisselde in de 35e minuut al twee spelers en moest na de rode kaart van Sven Nieuwpoort nog een derde wissel toepassen in de eerste helft. Op dat moment stond Telstar nog maar met 1-0 voor en had het recht op een tweede treffer. Scheidsrechter Kamphuis keurde een doelpunt van Andrija Novakovich echter onterecht af. "De Graafschap beet zich stuk in ons, maar ik ben er nog zieker van dat ik hoor dat Novakovich wel een meter 'on-side' stond. Één meter hè. Dat zijn cruciale momenten en dan denk ik; 'Waarom gooi je die vlag omhoog?", kijkt Snoei terug op dat moment. "Het was misschien wel één van onze beste eerste helften. Een beloning voor alle mensen die vandaag zijn gekomen." 

"Toine moet slimmer zijn"
Verdediger Toine van Huizen kreeg in de eerste helft al vroeg een gele kaart en soliciteerde in de tweede helft naar zijn tweede gele kaart. Uiteindelijk kreeg hij deze vijf minuten voor tijd na een duw in de rug van zijn tegenstander. "We kunnen Toine wel in bescherming nemen, maar hij moet slimmer zijn. Met een kaart op zak ga je toch niet iemand zo in de rug springen. Dat is vragen om ellende. Op de middenlijn notabene", spaart de trainer zijn ervaren verdediger niet. "Ook Mike Snoei heeft het niet uit Toine van Huizen gekregen. Dat hij soms slimmer moet zijn, want dan doe je in de volgende wedstrijd wel gewoon mee." 

Lees ook: Spektakelstuk eindigt in nipte overwinning voor Telstar

"Geen reet met De Graafschap te maken"
Net als Telstar mist De Graafschap in de vorm van Nieuwpoort ook een belangrijke schakel. Maar daar heeft Snoei geen boodschap aan: "Ik heb geen reet met De Graafschap te maken. Ik had Van Huizen er graag bij willen hebben, maar we hebben alles nog in eigen hand. We hebben wel gewonnen hè." De trainer geeft alvast een kijk in zijn opstelling van zondagmiddag. "Ik ga niet dezelfde fout maken door ineens verdedigender te spelen of al snel twee wissels plaatsen omdat het tactisch niet goed staat."

Pro Shots / Remko Kool