Ga naar Content

17-jarige Myron Boadu maakt debuut voor AZ: "Het ging goed"

ALKMAAR John van den Brom liet zondagmiddag tegen PEC Zwolle (6-0) drie jonge spelers debuteren: Tijjani Reijnders, Mees Hoedemakers en Myron Boadu. De laatste van drie is slechts zeventien jaar oud en wordt gezien als supertalent. "Dit is het begin."

"Het voelt heel goed. Hier heb ik lang voor gewerkt en mooi dat ik vandaag mijn debuut kan maken", aldus Boadu. De jonge aanvaller verving in de 67e minuut Mats Seuntjens. Tijdens zijn speeltijd kreeg hij nog drie behoorlijke kansen. "Ik heb denk ik laten zien wat ik kan."

Lees ook: Topscorer Alireza Jahanbakhsh: "Ik ben klaar voor een volgende stap"

Blessure
Boadu heeft een moeilijk jaar achter de rug. De aanvaller raakte een jaar geleden ernstig geblesseerd aan zijn knie. Zijn operatie vond plaats in Amerika en wat volgde was een lange revalidatie. Inmiddels heeft hij een paar keer mee gedaan bij AZ-19 en nu dus zijn debuut. "Voelt heerlijk dat ik zo beloond kan worden. Ën er komt nog veel meer aan."

Lees ook: Exclusief: een kijkje in de kleedkamer bij de toespraak van Van den Brom

Boadu viel vorig seizoen al op bij Jong AZ. De toen vijftienjarige spits vond regelmatig het net. Voor volgend seizoen behoort hij weer tot de hoofdselectie.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe