Ga naar Content

Topscorer Alireza Jahanbakhsh: "Ik ben klaar voor een volgende stap"

ALKMAAR Ruim een uur na de wedstrijd stond Alireza Jahanbakhsh nog in zijn wedstrijdoutfit op het veld om afscheid te nemen van de AZ fans. De Iraanse rechtsbuiten scoorde tegen PEC Zwolle drie keer en werd daardoor topscorer van de eredivisie met 21 treffers. "Een dag om nooit te vergeten."

"Het hele seizoen was ik bezig om belangrijk te zijn voor het team. Als rechtsbuiten wil je graag scoren en assists geven. Uiteindelijk is het een speciale dag om zo als topscorer het seizoen af te sluiten", vertelt Alireza Jahanbakhsh na afloop voor de camera met een grote glimlach.

"Volgende stap"
De Iraniër heeft in Alkmaar nu drie seizoenen achter de rug. Door zijn doelpunten en belangrijke voorzetten, stak hij er dit voetbaljaargang vaak met kop en schouders boven uit. Dat liet hij zondagmiddag tegen PEC Zwolle weer zien. Voor de tweede keer dit seizoen maakte hij een hattrick. Waarschijnlijk was dit optreden van Jahanbakhsh wel zijn laatste in het AFAS Stadion. "Ik ben klaar voor een volgende stap. Ik ben ambtieus. Al is het niet zo dat het moet en ik heb nog niks besproken met mijn zaakwaarnemer. Ik wilde eerst het seizoen goed afsluiten."

Lees ook: Jahanbakhsh met hattrick tegen PEC topscorer Eredivisie

Fans
Niet alleen door zijn goals en assists is Jahanbakhsh zo geliefd bij het Alkmaarse publiek. De rechtsbuiten neemt ook alle tijd voor zijn fans. Dat deed hij dus ook uitgebreid na de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Waar zijn teamgenoten al omgekleed waren, daar stond Jahanbakhsh in zijn bezwete tenue nog op het veld. Foto's, highfives, gesprekjes, het ging maar door voor de goaltjesdief. "Ongelofelijk gevoel voor mij. Ik ben een emotitionele jongen en als ik een goed gevoel krijg van de fans, dan kan ik beter presteren."

Lees ook: Exclusief: een kijkje in de kleedkamer bij de toespraak van Van den Brom

De AZ selectie vertrekt maandagmiddag naar Ibiza voor een korte vakantie. Alireza Jahanbakhsh is de enige speler die niet mee gaat. Hij wil graag nog even naar zijn familie en vriendin in Iran, voordat hij zich moet melden bij de Iraanse selectie. Iran speelt op het WK in Rusland tegen Marokko, Portugal en Spanje.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe