Ga naar Content
Noord-Holland

Bloemen bij weiland van overleden lama Barry

2 mei 2018, 20.37 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

DIEMEN Geschokte reacties toen afgelopen maandag bekend werd dat het Diemense icoon Barry de Lama op 29-jarige leeftijd overleden was. Nu is er zelfs een heus gedenkplaatsje voor de bruine lama ingericht.

Nadat Martha Hartsink en haar man Cor hun dierenboerderij moesten verhuizen, bleef Barry de Lama op de oude locatie staan, aangezien hij te groot was om mee te nemen. De bruine pluizenbol heeft daar de rest van zijn dagen op een eigen veldje doorgebracht, totdat hij afgelopen zondag opeens niet meer op zijn benen kon staan. Zijn baasjes hebben hem toen helaas moeten laten inslapen.  

Lees ook: 'Diemens icoon' Barry de Lama (29) dood: "Gek, hij staat daar al zolang ik leef"

Steunbetuigingen
Er kwamen na dit hartverscheurende nieuws al veel steunbetuigingen binnen van inwoners van Diemen. Veel mensen kenden Barry de Lama echt als een icoon van Diemen en waren erg ontdaan van zijn plotselinge overlijden. "Mensen kwamen langs om hem te voeren, om hem een snoepje te geven," aldus een verdrietige Martha. 

Lees ook: Honderden steunbetuigingen voor eigenaren Barry de Lama: "Hij had veel vriendjes en vriendinnetjes"

Naast steunbetuigingen voor de eigenaren van Barry, is er nu ook een soort gedenkplaatsje voor de geliefde lama ontstaan. Voorbijgangers hebben hier bloemen met lieve briefjes neergelegd en steken er een kaarsje aan. Barry zal zeker niet snel vergeten worden.