Ga naar Content
Noord-Holland

Gaat mijn vlucht van (of naar) Schiphol nog wel?

29 april 2018, 09.05 uur · Aangepast 29 april 2018, 10.34 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Veel reizigers vragen zich af of hun vlucht nog wel vertrekt (of aankomt) op Schiphol, nu op het vliegveld een grote chaos is ontstaan door een storing met het inchecksysteem.

Volgens het vliegveld is de storing inmiddels verholpen, maar hebben veel vluchten vertraging. Ook is een onbekend aantal vluchten geannuleerd. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in ieder geval 25 Europese vluchten geannuleerd.

Binnenkomende vluchten
Verwacht je vanochtend op Schiphol te landen of moet je iemand ophalen? Let dan goed op, want het vliegveld laat vanochtend tussen 9.00 uur en 11.00 uur minder vluchten toe dan normaal. Dit betekent dat vliegtuigen worden omgeleid naar elders.

Check ruim van te voren de website van Schiphol, zodat je op de hoogte blijft van de laatste status van jouw vlucht.

Vertrekkende vluchten
Vlieg je vanaf Schiphol? Dan is er een vrij grote kans dat je vlucht 'gewoon' vertrekt. Volgens het vliegveld zijn er inmiddels in principe geen problemen meer met vertrekkende vluchten.

Wel hebben veel vluchten vertraging opgelopen door de storing van afgelopen nacht. Veel vroege vluchten zijn daarom ook geannuleerd. Check ruim voor vertrek de website van Schiphol of de vlucht nog wel vertrekt.

Ga je met de auto naar Schiphol? De wegen rondom de luchthaven zijn inmiddels vrijgegeven, maar kunnen nog steeds erg druk zijn. Kom daarom nog eerder dan je al van plan was en contacteer je vliegmaatschappij voor meer informatie.

Chaos door storing op Schiphol
Luchthaven Schiphol heeft vannacht en vanochtend grote problemen gehad door een storing aan het inchecksysteem. De storing is inmiddels verholpen, maar veel vluchten zijn vertraagd. Ook zijn de vertrekhallen overvol. 

Schiphol wil eerst alle drukte wegwerken, voordat nieuwe passagiers worden toegelaten. Daarom werden vannacht alle toegangswegen tot het vliegveld afgesloten. Inmiddels is het vliegveld weer toegankelijk, maar veel vluchten hebben vertraging. 

Lees hier meer.