Ga naar Content

Ontgoochelde Joey Veerman: "Ongelooflijk"

ALMERE Voor het eerst sinds 2014 ontbreekt FC Volendam in de play-offs voor promotie naar de eredivisie. "Ongelooflijk", stamelde middenvelder Joey Veerman na afloop van de catastrofale 2-0 nederlaag bij directe concurrent Almere City FC.

"Het was stil in de kleedkamer", vatte de jonge Volendammer de sfeer na afloop samen. "Ik kan het nog steeds niet begrijpen. Wij horen in de de play-offs te staan. Ongelooflijk. We trainen nog een maand voor jan-met-de-korte-achternaam." 

Trekker overhalen
Ook trainer Misha Salden is teleurgesteld dat het seizoen van FC Volendam zonder toetje eindigt. "Als je een seizoen zo slecht start, duurt het een tijd voordat je erbij staat. We hebben laten zien dat het toch via de ranglijst kon, maar je moet dan wel de trekker overhalen. Dat hebben we de laatste vier wedstrijden nagelaten."

Volendam kon in Almere eigenlijk geen moment aanspraak maken op meer. Het aantal kansen dat de ploeg van Salden creëerde was op de vingers van één hand te tellen. Veerman: "We komen wel door, maar het is het daarna allemaal nèt niet. We krijgen meer dan tien corners, maar doen er geen klote mee. Misschien is dat ook wel het verhaal van dit seizoen, nèt niet."

Salden: "Ik vond ons veldspel vandaag de eerste helft ruim voldoende. Wij zijn een voetballende ploeg. Wij moeten dominant zijn en dat waren we. Alleen tot de zestien. Dat kun je de ploeg verwijten. Dat we niet sneller voor het eigen schot gaan."

Lees ook: FC Volendam verliest en mist play-offs Jupiler League

FC Volendam duikelde op de laatste speeldag naar de veertiende plaats in de eindrangschikking. Dat is de laagste klassering sinds 2010. FC Volendam eindigde toen na de degradatie uit de eredivisie onder trainer Edward Sturing en interim-trainer Johan Steur op de zestiende plaats.