FC Volendam verliest en mist play-offs Jupiler League

28 april 2018, 21.03 uur · Aangepast 29 april 2018, 01.17 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Niels Broersema

ALMERE In de razend spannende ontknoping van de Jupiler League heeft FC Volendam verloren van Almere City. Laat in de alles-of-niets-wedstrijd wist Almere City het verschil te maken door in de 77e en 84e minuut te scoren: 2-0.

Aan alles was te merken dat het een finale was: 150 supporters van de Volendammers reisden per boot richting Almere en een erehaag van 'missen' wachtte de spelers op bij de aftrap. Volendam móést winnen van directe concurrent Almere City om plek tien te veroveren en daarmee een plek in de play-offs na het slechte begin van het seizoen.

Spanning
Beide ploegen startten nerveus en afwachtend en veel kansen kende de eerste helft niet. Volendam werd wel gevaarlijk uit een corner: een kopbal van de gasten werd voor de lijn weggekopt door Leeroy Owusu. De spanning was te snijden en misschien ging verdediger Tol daarom wel te hard door op Van der Water van Almere City. Scheidsrechter Siemen Mulder had er een gele kaart voor over. Vlak voor rust kreeg Almere City de grootste kans van de eerste helft: aanvaller Van de Water schoot uit de counter vlak voorlangs het doel van Verhulst.

Volendam kwam niet flitsend uit de kleedkamer: een te laag tempo zorgde voor een gebrek aan kansen. Van der Water wist aan de andere kant net niet te scoren: zijn gekrulde bal ging net naast. Trainer Misha Salden wisselde aanvallend door Ten Den voor Mertens, maar dat haalde niet veel uit. In de 77e minuut gebeurde waar elke Volendammer voor vreesde: Almere City combineerde zich door de verdediging en Sylvester van der Water schoot vanaf 18 meter in de rechterhoek. In de 84e minuut velde Almere City het definitieve oordeel. Tom Overtoom benutte een snelle counter en dompelde heel Volendam in rouw: 2-0.

Opstelling Almere City: Kramer, Van Buuren (Van Hilten/58), Mac-Intosh, MacDonald, Hoefdraad, Overtoom, Owusu, Mirani, Van der Water (Vet/80), Salasiwa, Vaarnold (Fahmouti/66)

Opstelling FC Volendam: Verhulst, Betti (Kok/79), Tol, Klinkenberg (Schilder/21), Smal, Veerman, Doodeman, Vlak, Stroo, Mertens (Ten Den/64), Berenstein