Ga naar Content

Rechter oordeelt: Ook derde Tiny House Alkmaar mag er komen

24 april 2018, 16.59 uur · Aangepast 24 april 2018, 22.43 uur
Door: · Foto: NH/Tom Jurriaans

ALKMAAR De rechter heeft vanochtend de voorziening afgewezen die het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) had aangevraagd. Dat betekent dat de Tiny House-bewoners voorlopig mogen blijven wonen op het oude gasfabriekterrein aan de Helderseweg in Alkmaar.

Dat schrijft mediapartner Alkmaar Centraal. Voor Tiny House-bewoonster van het eerste uur Marjolein is deze uitspraak een overwinning. "De rechter heeft geoordeeld dat er geen sprake is van onmiddellijk risico voor het Hoogheemraadschap en heeft de voorlopige voorziening afgewezen. Marja komt dus zaterdag met haar Tiny House en we kunnen door met ons mooie project!"

Lees ook: Tiny House-bewoner Marjolein krijgt er eindelijk een buurvrouw bij

HHNK heeft eerder bezwaar ingediend bij de rechter tegen de vergunning van het plaatsen van Tiny Houses op het oude gasfabriekterrein. Mede in verband met de geplande plaatsing van een derde huisje dit weekend, had het HHNK bij de rechter om een voorziening gevraagd om, nog vóór uitspraak op het bezwaar, de huisjes te laten verwijderen.

Lees ook: Hoogheemraadschap gooit roet in eten van Tiny Houses Alkmaar

Het HHNK maakt bezwaar omdat de Tiny Houses binnen de geurcontour van de rioolwaterzuiveringsinstallatie staan. Om uit te sluiten dat de eigenaren van de mobiele huisjes in de toekomst gaan klagen over stankoverlast heeft het HHNK dit bezwaar ingediend. Marjolein gaf echter al aan dat ze nauwelijks last heeft en dat sowieso al in de vergunningverlening staat vastgelegd dat er niet geklaagd zou gaan worden.

Wanneer de rechter uitspraak doet over het ingediende bezwaar, is nog onduidelijk.