Ga naar Content

Ricardo van Rhijn: "In het achterhoofd speelt natuurlijk die wedstrijd van 22 april"

ALKMAAR AZ won woensdagavond overtuigend met 4-3 van Vitesse. Opvallend was dat trainer John van den Brom met het oog op de bekerfinale met een geheel nieuwe verdediging aantrad. Eén van die verdedigers was Ricardo van Rhijn.

Hij was na afloop van de wedstrijd uiteraard blij met de overwinning. "Iedereen zegt nauurlijk wel dat eerste deze wedstrijd moet worden gewonnen maar in je achterhoofd speelt natuurlijk wel die wedstrijd van 22 april. Dat is de wedstrijd van het jaar denk ik. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we nu de drie punten in de zak kunnen steken."

Lees ook: AZ wint dankzij Jahanbakhsh van Vitesse

En of hij ook in de bekerfinale speelt? "Dat zullen we zondag zien", reageerde van Rhijn met een grote glimlach. "Het duel tegen PSV was een goede wedstrijd om die opstelling te proberen. Ik had na afloop een goed gevoel over die wedstrijd. We hebben het toen 75 minuten goed gedaan. Zondag moeten we ervoor zorgen dat dat negentig minuten is. Het is een hele mooie kans om een prijs te pakken. Je wil je steentje graag bijdragen en ik hoop dat er voor mij een plekje is."

Lees ook: Ricardo van Rhijn: "In het achterhoofd speelt natuurlijk die wedstrijd van 22 april"

Lees ook: Uitblinkende Jahanbakhsh speelt 'perfecte wedstrijd'

Foto: Pro Shots / Paul Meima