Ga naar Content

Feesten voorlopig verboden in strandtent Bloomingdale na schietpartij

BLOEMENDAAL Tot zeker 26 juni mag strandtent Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee geen strandfeesten houden. Aanleiding zijn de gebeurtenissen van afgelopen zondagavond, waarbij een feestganger werd neergestoken. Ook werd er een schot gelost in een feesttent.

Volgens burgemeester Roest zijn de openbare orde, veiligheid en de gezondheid van de mensen afgelopen zondag "zeer ernstig in gevaar geweest". Hij geeft aan dat hij nog uitzoekt wat er precies is gebeurd, wie ervoor verantwoordelijk is en of de vereisten van de vergunning en het veiligheidsplan zijn nageleefd.

"Wat ik nu al met zekerheid weet is dat er sprake is geweest van een onaanvaardbaar veiligheidsrisico", aldus de burgemeester in een verklaring. Eerder zei de gemeente nog voorlopig geen maatregelen te nemen tegen de strandtenten.

Lees ook: Slachtoffer steekpartij strandfeest 26-jarige man: mogelijk schot gelost

De burgemeester is van mening dat als je een strandtent exploiteert waarin je een publieksevenement van deze aard en omvang organiseert, je je moet realiseren dat dat hoe dan ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. "Daartoe moet je passende maatregelen nemen, want het kan niet zo zijn dat de gemeenschap opdraait voor onacceptabele openbare orde en veiligheidsrisico's."

Lees ook: Overzicht: Jarenlange problemen bij strandfeesten in Bloemendaal aan Zee

De eigenaar van Bloomingdale is volgens de burgemeester "bijzonder geschrokken van het bericht". "De organisatie is zich er terdege van bewust dat op haar een bijzondere verantwoordelijkheid rust als het gaat om de handhaving van de openbare orde." 

De maatregel betekent dat de strandfeesten Latin Lovers op 22 april en Bella on the Beach op 20 mei niet door kunnen gaan. 

Foto: ANP