Ga naar Content

Geschorste John van den Brom: "Ik heb gezegd wat ik vond"

ZAANSTAD John van den Brom zit vrijdagavond tegen Heracles niet in de dug-out, maar op de tribune. Door zijn uitspraken afgelopen weekend na de wedstrijd tegen PSV over scheidsrechter Kevin Blom is de Alkmaarse trainer geschorst. "Ik heb er geen spijt van."

"Er is veel te veel gesproken over mijn verhaal na de wedstrijd en de sanctie die daar uitvoort is gekomen. Dat betekent dat ik tegen Heracles niet op de bank kan zitten. Dat heb ik geaccepteerd, om de rust om mij en de jongens terug te brengen naar de aankomende wedstrijden en finale toe." John van den Brom zei onder andere afgelopen weekend dat topwedstrijden ook topscheidsrechters verdienen en dus dat Kevin Blom daar niet geschikt voor is.

Lees ook: Duel schorsing Van den Brom na kritiek op Blom

Geen rare woorden
Spijt heeft de Alkmaarse oefenmeester niet. Hij vindt dat hij geen rare woorden heeft gebruikt en dat je elkaar op een normale manier mag bekritiseren. "Ik heb gezegd, wat ik op dat moment vond. Dat kan en mag ik te allen tijde doen vind ik. De consequentie is dat ik mijn werk vrijdagavond niet kan doen, hetgeen ik het leukst vind om te doen." 

Slot en Echteld
Assistent-trainers Arne Slot en Leeroy Echteld nemen de taken over van Van den Brom in Almelo. "Zij zijn in staat om het in goede banen te leiden."

De wedstrijd Heracles - AZ begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Sport via de radio.

Foto: Pro Shots/Dennis Wielders