Ga naar Content
Sport

Duel schorsing Van den Brom na kritiek op Blom

11 april 2018, 14.13 uur · Aangepast 11 april 2018, 14.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen

ALKMAAR John van den Brom zit vrijdag niet op de trainersbank van AZ in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De coach van de Alkmaarders is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst omdat hij zich zaterdag na het verlies van zijn ploeg in de eredivisie tegen PSV (2-3) negatief uitliet over scheidsrechter Kevin Blom.

Van den Brom ging akkoord met het schikkingsvoorstel van één duel schorsing. Bij de straf heeft de aanklager betaald voetbal rekening gehouden met het verleden van Van den Brom, die eerder werd gestraft voor zijn gedrag in de thuiswedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag (december 2015) en het thuisduel met Ajax (november 2016). In dat laatste geval noemde Van den Brom scheidsrechter Pol van Boekel een "schijterd''.

Lees ook: Van den Brom baalt van Blom: "Er is één topwedstrijd dit weekend, stuur dan de beste"

Tegen PSV verspeelde AZ zaterdag een voorsprong van 2-0. Blom gaf PSV bij 2-2 een strafschop en stuurde AZ-verdediger Ron Vlaar in de slotfase weg met rood. "Een belachelijke strafschop, een belachelijke rode kaart. Onze grote vriend Blom krijgt het weer voor elkaar. Er is dit weekend één topwedstrijd. Ik begrijp niet dat we daar geen topscheidsrechter voor krijgen'', zei Van den Brom na afloop van dat duel op de persconferentie. Kort daarvoor gaf hij ook in een tv-interview al af op Blom.