Ga naar Content
Noord-Holland

Extra tribune voor Telstar bij behalen play-offs

10 april 2018, 09.23 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VELSEN-ZUID Eerstedivisionist Telstar krijgt hoogstwaarschijnlijk een extra tribune. Dat heeft de club besloten, nu Telstar zo goed als zeker mee gaat doen aan de play-offs van de Jupiler League.

Gisteren won de club uit Velsen-Zuid/IJmuiden met 3-2 bij FC Emmen. Na afloop van de wedstrijd maakte de clubleiding bekend dat aan de Noordzijde van het Rabobank IJmond Stadion een tijdelijke tribune gebouwd gaat worden. 

Lees ook: Mike Snoei: "Dit is lekker voor het zelfvertrouwen"

Op de plek van de tribune hangen nu nog reclamedoeken gespannen, een doorn in het oog voor veel Telstar-supporters. Op de nieuwe tribune is plek voor 1.200 man. Het gaat om een zittribune zonder dak.

Eredivisie? Het zal toch niet? 
Telstar speelt een uitstekend seizoen. Zoals het er nu naar uitziet, plaatst de club van Mike Snoei zich rechtstreeks voor de halve finales van de play-offs. Dan speelt Telstar op 10 mei in eigen huis tegen De Graafschap. 13 mei is vervolgens de return in Doetinchem. 

Met de uitbouw heeft Telstar voor het eerst in jaren weer een 'compleet' stadion, met tribunes aan alle zijden van het veld. In totaal wordt de capaciteit van het voormalige Sportpark Schoonenberg 4.825 personen.

Toegangsprijs omhoog
Telstar heeft ook de toegangsprijzen bekendgemaakt voor de play-offwedstrijden. Mochten de Witte Leeuwen via de eerste ronde instromen, dan is het goedkoopste kaartje 12,50 euro. Voor de volgende rondes, de halve finale en de finale, komt er steeds 2,50 euro bij.

Seizoenskaarten zijn niet geldig voor de play-offs, maar kaarthouders kunnen met voorrang en met korting de kaarten kopen.