Ga naar Content

Mike Snoei: "Dit is lekker voor het zelfvertrouwen"

EMMEN "Dit is lekker voor het zelfvertrouwen", zei coach Mike Snoei van Telstar na de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd bij FC Emmen. "Ik wilde ook wat jongens rust geven."

Snoei was blij met de slimme actie van Melvin Platje die al snel een strafschop opleverde. "Die jongen is gepokt en gemazeld, een geweldige prof. Jongens als Platje en Korpershoek moet je erbij hebben." Voor Snoei is het nu belangrijk dat de spelers weer fris worden. "We moeten ons goed voorbereiden op de play-offs, niet rustig aan doen, maar wel af en toe wisselen zodat ze kunnen herstellen."

Lees ook: Telstar trekt aan het langste eind tegen FC Emmen

Grens 60 punten
De grens van de 60 punten komt nu wel heel dichtbij voor Telstar, dat met nog drie duels te gaan op 58 punten staat. Een het is lang geleden dat Telstar het seizoen met zoveelpunten eindigde. "De Waard (voorzitter, red.) wordt helemaal gek, maar we blijven voor meer dan 60 punten gaan."

"Heerlijk winnen bij Emmen"
Jerdy Schouten was opgelucht na de winst. "Dit is toch heerlijk, winnen bij Emmen", zei hij. "Het was lastig in de tweede helft. Je weet dat ze komen, maar soms is het lastig daar wat aan te doen. Het was wel billen knijpen op de bank nadat ik was gewisseld." Tegen wie de ploeg moet spelen in de play-offs maakt Schouten niets uit.