Ga naar Content
Sport

Jong Ajax vreest niet voor straf meespelen 'geschorste' Bijleveld

7 april 2018, 12.06 uur · Aangepast 7 april 2018, 13.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erik Pasman

ZEIST Jong Ajax heeft vrijdag de wedstrijd tegen NEC (2-0) gewonnen met een speler die mogelijk niet speelgerechtigd was. De KNVB stelt een onderzoek in en legt de zaak voor aan de aanklager betaald voetbal. De bond heeft Ajax en NEC ingelicht over de situatie. Ajax meldt dat de club een brief van de KNVB heeft waarin wordt gemeld dat Bijleveld tegen FC Dordrecht zijn vierde gele kaart kreeg.

Bij Jong Ajax deed Teun Bijleveld negentig minuten mee, terwijl de middenvelder maandag tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van dit seizoen zou hebben gekregen. "Normaal gesproken had dat een schorsing moeten betekenen voor het duel met NEC", meldt de KNVB in een korte verklaring. De bond zegt er niet bij waar de fout zit. Bijleveld stond niet op het overzicht met uitsluitingen dat de KNVB dinsdag presenteerde. Hij had een dag eerder de winnende treffer gemaakt tegen Dordrecht (2-3).

Lees ook: Jong Ajax boekt belangrijke overwinning op concurrent NEC

Ajax vreest geen straf voor het meespelen van Bijleveld. De club beschikt over een brief van de KNVB waarin staat dat de middenvelder afgelopen maandag tegen FC Dordrecht niet zijn vijfde maar vierde gele kaart heeft ontvangen.

Zwart op wit
"We hebben zwart op wit staan dat Joël Veltman en Azor Matusiwa geschorst zijn", vertelt een woordvoerder van Ajax. "Bijleveld wordt niet genoemd. Volgens de KNVB heeft hij tegen FC Dordrecht een vierde registratie gekregen. Matuwisa heeft vrijdag ook niet gespeeld tegen NEC. Veltman zal zondag tegen Heracles Almelo ontbreken."

NEC raakte door de nederlaag in Amsterdam achterop bij Fortuna Sittard in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League en promotie naar de eredivisie. Het verschil tussen de twee clubs is nu vier punten. Jong Ajax staat daar nog tussen, met één punt achterstand op Fortuna.