Jong Ajax boekt belangrijke overwinning op concurrent NEC

6 april 2018, 21.49 uur · Aangepast 7 april 2018, 00.18 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

AMSTERDAM Jong Ajax heeft een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent NEC. Met twee doelpunten in de eerste helft was de wedstrijd al voor de pauze beslist.

Met beide ploegen op 64 punten kon er een belangrijke slag worden gemaakt richting het einde van de competitie. Jong Ajax begreep dit in de openingsfase beter dan NEC. De thuisploeg kwam op voorsprong na goed aanvallend werk van Dennis Johnsen en Ché Nunnely, waarna uiteindelijk Sebastian Pasquali de rebound binnentikt. Het was door Mateo Cassierra bijna 2-0, maar zijn poging eindigde naast het doel van Jeroen Delle.

Aan de andere kant van het veld kreeg Stan van Bladeren een reeks aanvallen om de oren, maar Mart Dijkstra, Anass Achabar, Arnaut Groeneveld en Ferdi Kadioglu kregen de bal niet achter de Amsterdamse doelman. Toen de Nijmegense storm ging liggen was het de Colombiaanse goalgetter van Ajax, Cassierra, die de bal wel tegen de touwen werkte en Jong Ajax zo op 2-0 zette.

De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Nunnely passeerde doelman Delle, maar kwam in een te moeilijke hoek om de 3-0 te scoren. Daarvoor was het ook al Danilo Doekhi die gevaar creëerde, maar zijn inzet werd geblokt. NEC drukte wel aan in de slotfase, maar moest uitkijken voor de counter van de Amsterdammers. Invaller Steeven Langil van NEC kreeg twee kansen, maar Stan van Bladeren hield zijn doel schoon. In de slotfase kwam Jong Ajax niet meer in gevaar en boekte het zo een hele belangrijke overwinning.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren: Lartey-Sanniez, Doekhi, Bergsma, Bakker (Sidoel/56); Pasquali, Bijleveld, D. de Wit; Nunnely (Kühn/72), Cassierra, Johnsen

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra (Schuurman/82), Achahbar, Breinburg; Kadioglu, Braken (Langil/55), Groeneveld (Jansen/82)