Ga naar Content
Noord-Holland

Slachtoffer NDSM-werf is broer van kroongetuige in liquidatieproces

29 maart 2018, 11.46 uur · Aangepast 29 maart 2018, 17.55 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

AMSTERDAM Het slachtoffer van de schietpartij op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is de broer van de kroongetuige in een liquidatieproces. Dat bevestigt de politie. Het gaat om de 41-jarige Reduan Bakkali. Hij was niet bekend bij politie of justitie.

Zijn broer, Nabil Bakkali, zou zelf betrokken zijn bij de voorbereidingen van een liquidatie en liep vorige week over naar justitie. De kroongetuige verklaarde vervolgens dat Ridouan Taghi en Said Razzouki de opdracht hebben gegeven voor een reeks moorden in de onderwereld.

Lees ook: Dode bij schietpartij bij NDSM-werf in Amsterdam

Volgens Het Parool werd Bakkali al ernstig bedreigd voordat hij ging praten met justitie. Er werd gezegd dat 'iedereen van hem zou gaan slapen' (zou worden doodgeschoten) als hij zijn mond open zou doen, meldt de krant.

Vanmiddag maakte de politie via Twitter bekend dat het slachtoffer niet bekend was bij politie en justitie. Ook werd bekend dat het slachtoffer een beperkte vorm van beveiliging had sinds zijn broer met justitie sprak. Wat die beveiliging inhield is niet bekend. Ook is het niet duidelijk of de rest van de familie nu extra beveiliging krijgt. 

Lees ook: Politie geeft nationaal opsporingsbericht uit voor 'moordopdrachtgevers' Taghi en Razzouki

Over de daders is niets bekend. Wel werd in de buurt van de schietpartij van vanochtend een brandende auto gevonden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.