Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Dode bij schietpartij bij NDSM-werf in Amsterdam

29 maart 2018, 11.13 uur · Aangepast 29 maart 2018, 12.48 uur · Foto: HFV

AMSTERDAM (AT5) Bij een schietpartij op de Tt. Melissaweg op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een dode gevallen. Dat bevestigt de politie Amsterdam op Twitter. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

De politie en andere hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig. Een getuige telt zeven politieauto's, drie ambulances en een traumahelikopter. 

Via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar een verdachte van ongeveer 30 jaar en 1,70 meter lang met een muts op z'n hoofd. Het gaat om een verdachte die bij een zwarte auto is gezien.  

Op de Tt. Vasumweg is een tweede plaats delict gecreëerd. Daar is namelijk een brandend voertuig gevonden, zo laat de politie via Twitter weten.

Sollicitatiegesprek
Volgens een medewerker van het bedrijf waarbij de schietpartij plaatsvond, gaat het om de directeur. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden tijdens een sollicitatiegesprek. "Het was namelijk zo dat er een sollicitant zou solliciteren vandaag. Hij ging met hem naar boven en toen waren er schoten gehoord. Ik kwam ook naar buiten en we waren allemaal in shock geraakt van wat er gebeurde", zegt een getuige tegen AT5.