Noord-Holland

Rechter legt 'Rennende Rukker' twee maanden voorwaardelijke celstraf op

6 maart 2018, 14.18 uur · Aangepast 6 maart 2018, 15.21 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

HAARLEM De rechter in Haarlem heeft de 35-jarige Artur Z, beter bekend als de 'Rennende Rukker', vandaag een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd. Ook moet de man 250 euro smartengeld betalen aan één van zijn slachtoffers.

De man veroorzaakte in de zomer van 2015 behoorlijk veel commotie door nietsvermoedende vrouwen in IJmuiden lastig te vallen. Hij liet destijds veelvuldig in het openbaar zijn broek zakken en begon zichzelf pal voor de vrouwen met veel gekreun te bevredigen. 

Lees ook: Meisje (17) slaat rennende rukker bloedneus: "Hij stond zo dichtbij"

Lange tijd leek de 'Rennende Rukker' ongestoord zijn gang te kunnen gaan, totdat één van zijn slachtoffers hem in een supermarkt herkende. Een supermarktmedewerker wist hem bij zijn kladden te grijpen en droeg hem over aan de politie.

"Gaat niet om de ophef"
De rechter besloot uiteindelijk mee te gaan met de eis die de officier van justitie twee weken geleden op tafel legde. En die strafmaat vindt de advocaat van de 35-jarige man aan de hoge kant. "De uitspraak vind ik niet passen bij de feiten waarvoor cliënt is veroordeeld. Het gaat niet om de ophef of aandacht die een zaak krijgt, maar om de feiten waarvoor er nu een veroordeling is gevolgd", laat advocaat Thijs Kapinga weten aan NH Nieuws.

Of de 'Rennende Rukker' tegen de uitspraak in beroep gaat is niet bekend. Kapinga zal met hem contact opnemen om de uitspraak te bespreken.

Whatsapp