Ga naar Content

Meisje (17) slaat rennende rukker bloedneus: "Hij stond zo dichtbij"

IJMUIDEN De zogeheten 'rennende rukker' heeft de afgelopen dagen weer een aantal vrouwen lastiggevallen in IJmuiden.

Het slachtoffer, de 17-jarige Sharona, was vannacht naar de Santpoortse Feestweek geweest en fietste naar huis. "Ik werd gevolgd vanaf het Stadspark in IJmuiden, door een man op een zwarte fiets", zegt ze tegen RTV NH. "Ik stopte voor m'n deur, hij stond achter me, kwam opeens naast me staan en begon 'z'n ding' te doen."

abc5media_video_0

Sharona liet dat niet gebeuren en nam geen halve maatregelen. "Ik werd boos en schreeuwde dat ie weg moest gaan maar hij verstond geen Nederlands. Het enige dat hij mompelde was 'No, no, no, no'. Dus ik schreeuwde ook nog in het Engels. Uiteindelijk vroeg hij om kusjes, dat werd gewoon heel erg eng. Op een gegeven moment gaf ik hem een beuk op z'n neus!"

Lees ook: IJmuidense vrouwen geteisterd door 'rennende rukker' (met video)

De man had een 'Oostblok-uiterlijk en gemillimeterd haar'. De man staat volgens de slachtoffers naar vrouwen te kijken terwijl hij masturbeert. De politie is vorige week al begonnen met een grote zoekactie naar de man. 

Agenten zijn zowel 'opvallend' als 'onopvallend' aan het zoeken in de buurt van de Orionweg in de wijk Zeewijk, waar hij nu al een aantal keer heeft toegeslagen. 

Foto: NH Nieuws