Ga naar Content
Noord-Holland

Morgen ook veel annuleringen verwacht op Schiphol

1 maart 2018, 21.51 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Passagiers die morgen via Schiphol met het vliegtuig gaan reizen, moeten rekening houden met eventuele annuleringen en vertragingen. Zo heeft KLM uit voorzorg vluchten geschrapt vanwege het winterse weer in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Door de sterke oostenwind op Schiphol en de hevige sneeuwval in Engeland, Schotland, Wales en Ierland werden er vandaag maar liefst 178 vluchten geannuleerd. Tientallen vluchten liepen vertraging op. Vanwege de wind waren er minder start- en landingsbanen dan gebruikelijk beschikbaar op Schiphol.

Lees ook: Vertragingen en annuleringen: harde oostenwind plaagt Schiphol

KLM heeft vanavond aangekondigd dat veel vluchten naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor morgen worden geschrapt. De luchthavens zijn slecht of niet bereikbaar door slechte weersomstandigheden, waaronder veel sneeuw.

Gouden uur
Ondanks de grote overlast voor reizigers op Schiphol en de snijdende kou rondom de winderige luchthaven, is de lucht kraakhelder. We maakten tegen het einde van de middag, tijdens het zogenaamde 'gouden uurtje', wat beelden van landende vliegtuigen op de Kaagbaan.