Ga naar Content
Noord-Holland

Vertragingen en annuleringen: harde oostenwind plaagt Schiphol

1 maart 2018, 14.05 uur · Aangepast 1 maart 2018, 15.07 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Reizigers die vandaag met het vliegtuig vanaf Schiphol vertrekken, worden door de luchthaven gewaarschuwd voor vertragingen. De harde oostenwind lijkt de hele dag aan te houden. Bijna 150 vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Het is vandaag snijdend koud en uit het oosten waait een fikse wind. Die sterke windkracht zorgt ervoor dat de luchtverkeersleiding de start- en landingscapaciteit moet verkleinen. Daardoor onstaan vertragingen en annuleringen.

Lees ook: Technische storing bij KLM grotendeels verholpen

KLM meldt dat er 39 Europese retourvluchten vanaf Amsterdam van de maatschappij zijn geannuleerd. Dat aantal kan nog oplopen. Uit het oosten waait een wind van rond de 40 kilometer per uur, met soms vlagen van zelfs 60 kilometer per uur. Er zijn momenteel maximaal twee start- en landingsbanen in gebruik. Op een, de Buitenveldertbaan, werd zowel gestart als geland.

Dublin
Er zijn meerdere vluchten tussen Schiphol en Dublin geannuleerd van Aer Lingus, Ryanair en KLM. Op die luchthaven is veel sneeuw gevallen waardoor vluchten noodgedwongen zijn uitgevallen. Dublin Airport noemt de sneeuwstorm die de luchthaven teistert 'The Beast From The East'. Sommige reizigers zitten daarom dagen langer in de Ierse hoofdstad.

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft last van winterse omstandigheden. Daarom zijn ook veel vluchten van EasyJet en British Airways naar Schiphol geannuleerd.