Ga naar Content

Ajax stelt Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief

AMSTERDAM Ajax heeft Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief gesteld. "De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende sportieve resultaten vormen mede de aanleiding voor dit besluit. Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid", meldt de club op haar website.

Het nieuws volgt nadat Ajax woensdagavond na strafschoppen het bekerduel tegen FC Twente verloor. Na afloop van de wedstrijd volgde veel kritiek op de wissels die Keizer doorvoerde.

Lees ook: Marcel Keizer: "We zijn er doodziek van"

Onvoldoende vertrouwen

De clubleiding laat nu weten er onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de hoge ambities van de club met Keizer, Spijkerkamp en Bergkamp gerealiseerd kunnen worden. "Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club", aldus algemeen directeur Van Der Sar. Daarnaast bestaat er ook tussen de clubleiding en Dennis Bergkamp een verschil van inzicht over het te voeren technisch beleid. Waar dit verschil precies uit bestaat is niet bekend gemaakt.

Opmerkelijk

Het tijdstip van de beslissing is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hoewel Ajax het seizoen zwak begon, het was al snel uitgeschakeld in Europa en ook in de competitie stond het tien punten achter op koploper PSV, waren de resultaten de afgelopen weken goed. De Amsterdammers wonnen de topper tegen PSV overtuigend en ook in het spel was de nodige verbetering te zien.

Laatste duel voor winterstop

Aanstaande zondag speelt Ajax het laatste duel voor de winterstop tegen Willem II. Michael Reiziger zal dan op de bank plaatsnemen.

Video #175436