Ga naar Content

Marcel Keizer: "We zijn er doodziek van"

ENSCHEDE Ajax strandde woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi na strafschoppen tegen FC Twente. De teleurstelling bij de Ajacieden was groot. "We zijn er doodziek van", aldus trainer Marcel Keizer.

Keizer had vooraf aangegeven vol voor de beker te willen gaan en koos voor zijn sterkste opstelling. Alleen Klaas-Jan Huntelaar moest op de bank beginnen; Kasper Dolberg mocht starten. "De eerste helft zaten we redelijk in de wedstrijd", aldus Keizer. "We hebben verzaakt de mogelijkheden die er waren af te maken. In de tweede helft moet je gebruik maken van de ruimtes. Daar zijn we slordig in geweest." Aanvoerder Joël Veltman deelde die mening. "Wij waren eerder bij de 2-0 dan zij bij de 1-1. Daar is een mooi gezegde voor als je de kansen niet afmaakt..."

"Gevochten voor wat we waard waren"
Veltman was zelf de ongelukkige die in de blessuretijd een afstandsschot van Oussama Assaidi dusdanig van richting veranderde dat keeper Onana kansloos was bij de gelijkmaker van FC Twente. Keizer: "Na de 1-1 was het weer helemaal open. We hebben gevochten voor wat we waard waren. Je zag echt twee teams die de overwinning eruit wilden slepen."

"Een domper is zacht uitgedrukt", reageerde Veltman op de uitschakeling. "Zeker omdat je met penalty's verliest is dit heel, heel, heel teleurstellend."

Lees ook: Ajax uitgeschakeld door FC twente na strafschoppen