Ga naar Content

Hoofddorpse Tyra (12) krijgt mentorlessen van student Francesca: "Cijfers gaan omhoog"

HOOFDDORP Tyra zit in groep 8 en had wat moeite met spelling en rekenen. Haar moeder kwam twaalf jaar geleden uit Ghana naar Nederland en kon haar niet altijd helpen. Dús schakelden ze de hulp in van het project ‘Matchmentor’ van Stichting MeerWaarde.

"M'n moeder vindt het Nederlandse schoolsysteem nog een beetje lastig", vertelt Tyra. "Daarom is het lastig voor haar om me te helpen met huiswerk." Moeder Mavis vindt goede scholing echter ontzettend belangrijk, dus schakelde ze de hulp in van student Francesca.

Zij komt nu één keer per week op vrijwillige basis op bezoek bij Tyra om haar te helpen. En haar hulp heeft resultaat, want Tyra haalt goede cijfers. Dankzij haar mentor, die inmiddels ook wel een beetje een vriendin is geworden.

Lees ook: Boksschool in kelder voormalige gevangenis: kickboksen verbroedert

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Foto: NH Nieuws